30 augusti 2015
17:00

Vattholma IF 3

Referat: Gimo IF FK 2 - Vattholma IF 3

Holmas tredjelag gjorde ännu en formidabel insats när man avfärdade Gimo IFs reserver. Återbuden duggade tätt dygnet före match men trots det var det en riktig stjärnstark trupp som stegade ut på Gimos nyasfalterade gräsmatta. Man kunde nästan tro att det var Holma som var hemmalaget när man men uppsluppet kroppsspråk vinkade till den jublande publiken. Hemmapojkarna såg en aning avundsjuka ut och hade inledningsvis svårt att fokusera på matchen.

När Jerry Jansson skarvade in 0-1 efter ett kort inkast från Pukis Wessblad var publiken totalt uppskruvad, när Jonn-Y Jansson någon minut senare satte 0-2 var det både en och två som svimmade. -"lite som när Beatles lirade" mindes mittbacken Proppen Karlsson. Just Proppen Karlsson var den som hamnde lite i fokus i andra halvlek. Mer om det senare i referatet. I andra halvlek fick Holma bekänna färg då man fick se sig få två straffar emot sig.

Domaren pekade obevekligt på straffpunkten efter att en stjärnspelare i Holmamuren fått bollen på handen, tilläggas bör att handen skyddade ansiktet. Straffen sattes i mål. Nu insåg proppen Karlsson att det var dags att stiga in i handlingen, och det snabbt. John Fagerströms frispark nådde fram till en totalfri Karlsson som fixade 1-3, målgesten var den som Ralf Edström apade efter några år efter Karlssons framfart i den småländska fotbollen. När Inigo Corpas gjorde 1-4 var Gimo ett slaget lag.

Nu kom dock Proppen på att det faktiskt var en aning genant för Gimo att förlora stort mot Holma och bjöd hemmalaget på en straffspark efter att ha gått på i ullstruporna till Jonas Hörnebros stora förtret. Kanske var det detta som fick Karl Tommy att brusa upp ytterligare en stund senare. Bollen sattes återigen i nät. Matchen var trots detta helt död och Holma promenerade mot trepoängaren. Promenerade gjorde dock inte Gimoliraren som sprang rakt in i Hörnebro. Anfallaren i Gimo hade egenskaper från såväl Stevie Wonder och Magnus Wissman och kominationen var obra...
Orden -"Nu går du och sätter dig" kommer eka länge över Gimonejden. Alla ni som var på plats vet vad det handlar om.
Laget: Jonas Hörnebro - John Fagerström, Proppen Karlsson, Puke Wessblad, Fredrik Westergren - Lillebror Sjöberg, Samba Edgren, Fredrik Törnqvist, Johan Enefjord - Jonn-y Jansson, Jerr-y Jansson.